Zakaj Turistica

Zakaj študirati turizem na UP FTŠ Turistici?

5 razlogov za študij turizma na UP Fakulteti za turistične študije - Turistici

1. TRADICIJA ZNANJA ŽE VEČ KOT 25 LET

Na Turistici mlade kadre za področje turizma in povezanih dejavnosti izobražujemo že od leta 1995. Tako že skoraj 30 let uresničujemo evropsko vizijo najsodobnejšega izobraževanja o turizmu. Znanja s področja ekonomije, ekologije in družboslovja uporabljamo za usmerjanje turizma v trajnostni razvoj. S tem prispevamo k družbi znanja, k inovativnim rešitvam v turizmu, sonaravnemu razvoju destinacij in sožitju kultur.

2. ŠTUDIJ TURIZMA NA TREH LOKACIJAH

Fakulteta ima sedež v Portorožu, v turistično najbolj razviti občini Piran, in poleg študija ponuja številne obštudijske dejavnosti, od študentske prakse, poletnega dela ali zabave. Študirali boste v prijetnem mediteranskem okolju, kjer je turizem del vsakdana, in tako že med študijem občutili utrip turističnega poslovnega okolja. Tukaj boste navezali doživljenjske prijateljske in poslovne stike. Poleg Portoroža se študij izvaja tudi v Ljubljani (Management turističnih destinacij, izredni) ter v Mariboru (Management turističnih podjetij - 2. in 3. Letnik).

3. IZBIRNOST OD DIPLOME DO DOKTORATA  

Fakulteta za turistične študije - Turistica nudi izobraževanje za vse tri stopnje.

Izvajamo redno in izredno obliko študija.Visokošolsko strokovni študijski program Management turističnih podjetij izvajamo tudi v angleškem jeziku: Tourism Enterprise Management.

4. MOŽNOST ŠTUDIJA IN PRAKSE V TUJINI

Fakulteta za turistične študije je vpeta v široko mednarodno mrežo izobraževalnih institucij po vsem svetu. Razgibana mednarodna dejavnost omogoča študentom in zaposlenim številne priložnosti za izmenjavo znanj, potovanj, gostovanj in raziskovanj po vsem svetu. Zanimanja za pridobivanja dodatnih mednarodnih znanj s področja turizma je med študenti veliko, zato se jih vse več odloča za študijsko izmenjavo in praktično usposabljanje v tujini in s tem opravi del rednih študijskih obveznosti na partnerski instituciji v tujini (študijska izmenjava) ali prakso v podjetju v tujini (praktično usposabljanje).

5. TURISTIČNA PARTNERSTVA SO PRILOŽNOST ZA ZAPOSLITEV

Študij je zasnovan na način, da je pridobljeno teoretično znanje že v času študija povezano s prakso.  Izdelava poslovnih načrtov, projektno delo, študije primerov in poslovnih projektov, obiski hotelov, lokalnih turističnih organizacij, gostovanja iz turističnih podjetij in organizacij, strokovne ekskurzije v podjetja ipd. Znanja, ki jih na Turistici razvijamo in podajamo, zagotavljajo visoko usposobljene strokovnjake za delo v turizmu. Diplomanti UP FTŠ Turistice se zaposlujejo v dejavnostih znotraj turističnega sektorja in s turizmom povezanih dejavnostih. Visoko kakovostna in pestra ponudba študija tujih jezikov omogoča konkuriranje na delovna mesta, ki zahtevajo znanje tujih jezikov in komunikativnost zaposlenih tako doma kot v tujini. Specifična znanja zadovoljujejo potrebe za delo tudi v neprofitnih organizacijah, upravnih organih in organizacijah za promocijo turizma na lokalni, regijski in državni ravni.  

Znanje, ki ga razvijamo in predajamo našim študentom danes, zagotavlja kompetentne strokovnjake v turizmu jutri.

Prijavi se na e-novice UP FTŠ Turistice

Obveščali te bomo o dogodkih, priložnostih, študijskih zadevah in vsem aktualnem doganju na Turistici. 

Promocijski video UP FTŠ Turistice