Gostujoči predavatelji

Sara Dolničar je profesorica na The University of Queensland (UQ Business School), kot gostujoča profesorica in raziskovalka pa redno sodeluje tudi s Fakulteto za turistične študije Turistico. Leta 2016 ji je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS podelilo naziv Ambasadorka znanosti republike Slovenije.

Več o predavateljici: tukaj.  

Poleg predavateljev, ki jih gostimo v okviru programa Erasmus+ za zaposlene, UP FTŠ Turistica sodeluje tudi na projektih, ki sofinancirajo gostovanja tujih predavateljev. Z njihovo vključitvijo v pedagoški proces tako obogatimo naš študijski program, krepimo mednarodno sodelovanje in skrbimo za prenos znanja. V duhu mednarodne odprtosti fakultete je na Turistici gostovalo že mnogo tujih predavateljev – od eminentnih profesorjev velikih in svetovno uglednih univerz do mladih kolegov z novejših in v inovativnost usmerjenih visokošolskih ustanov.

V študijskih letih 2016/2017 in 2017/2018 bo študijske in raziskovalne vsebine na UP FTŠ Turistici obogatelo 8 gostujočih profesorjev iz tujine v okviru projekta GOST UP. Turistica bo tako zasledovala cilje pospeševanja mednarodne vpetosti, internacionalizacije študijskega procesa ter raziskovanja na fakulteti. Gostovanja sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Povezava na www.eu-skladi.si

   

Gre za nadgradnjo projekta Evropskega socialnega sklada UP IN SVET – Mednarodna vpetost Univerze na Primorskem, v okviru katerega smo smo v preteklih letih gostili več tujih gostujočih predavateljev.