Konference Encuentros

Mednarodna znanstvena konferenca Encuentros

Encuentros je bienalna mednarodna znanstvena konferenca v organizaciji UP Fakultete za turistične študije – Turistica. Konferenca je multidisciplinarna, odpira prostor Srečevanj (Encuentros) med raziskovalci turizma iz različnih akademskih področij, strokovnjaki iz prakse in študenti.

Encuentros – zgodovina Encuentrosa

Na Fakulteti za turistične študije - Turistici turizem razumemo kot nadaljevanje srečanj z ljudmi in s kraji. Prvo konferenco Encuentros smo organizirali leta 2003 z namenom, da bi turistične konference spremenili v prijetna druženja, namenjena izmenjavi znanja in idej. Konferenca Encuentros torej ni le vrsta predstavitev in izmenjav strokovnih izkušenj in znanstvenih raziskav, ampak predvsem multidisciplinarno, multikulturno in multiritmično srečanje raziskovalcev in delavcev v turizmu. V zadnjih 15 letih se je Encuentros razvil v bienalno mednarodno konferenco, ki je gostil več kot 500 turističnih strokovnjakov in izvajalcev iz različnih strok in krajev. Španska beseda encuentros je bila izbrana za blagovno znamko konference, ker ima Svetovna turistična organizacija (UN WTO) sedež v Španiji, želeli pa smo poudariti tudi sredozemski značaj turizma in značilnosti jadranskega letovišča Portorož v Sloveniji, kjer se prireditev tudi običajno odvija.

Zgodovina: 

  • 7. mednarodna turistična konferenca ENCUENTROS: Sustainable destinations: walking the sustainable talk (23. 10. 2020)
  • 6. mednarodna turistična konferenca ENCUENTROS: Innovation in Tourism and Hospitality – Preparing for the Future (23. 3. - 25. 3. 2017)
  • 5. mednarodna konferenca Encuentros: Dialoguing Tourism (Portorož, 26–28 September 2014)
  • 4. mednarodna znanstvena konferenca Encuentros: Responsible Tourism (27. - 29. 9. 2012)
  • 3. mednarodna znanstvena konferenca ENCUENTROS: Tourism and quality of life (27. in 28. september 2010, Portorož)
  • 2. mednarodna znanstvena konferenca ENCUENTROS: NOVA EVROPA - NOVA TURISTIČNA DESTINACIJA (21. - 23. maj 2008, Portorož)
  • 1. dnevi Turistice (Encuentros): Strategic partnerships for the development of tourist destinations (18. in 19. marec 2004, Portorož)

Arhiv konferenc in posvetov na Turistici