Alumni klub

KAJ JE ALUMNI KLUB?

Alumni klub je združenje diplomantov določene fakultete. Alumni klub Turistice povezuje diplomante študijskih programov UP FTŠ Turistice med seboj in s fakulteto.

ZAKAJ ALUMNI KLUB?

Diplomanti ste ambasadorji Turistice, ki po študiju s svojim znanjem aktivno sodelujete pri razvoju turizma in s turizmom povezanih dejavnosti. Diplomanti Turistice gradite svojo kariero in ustvarjate v Sloveniji in drugod po svetu. Alumni klub Turistice vam omogoča vključitev in vpogled v ažurirano mednarodno mrežo diplomantov, vzpostavljanje in razvijanje sodelovanja z njimi ter vplivanje na nadaljnji ugled in razvoj Turistice in turistične stroke nasploh.

KDO JE LAHKO ČLAN?

V Alumni klub Turistice se lahko včlanite diplomanti (zaključena 1. stopnja), magistri (zaključena 2. stopnja) in doktorji znanosti (zaključena 3. stopnja) študijskih programov Turistice – Fakultete za turistične študije Univerze na Primorskem.

KAKO SE VČLANITI?

Članstvo je brezplačno in se prične z izpolnjeno pristopno izjavo. S podpisom pristopne izjave privolite, da se lahko vaši  podatki objavijo v imeniku članov Alumni kluba Turistice in se uporabljajo za obveščanje o dejavnostih kluba.

Članstvo v klubu je brezplačno.

Pristopna izjava

Izpolnjeno pristopnico pošljete ali prinesete na UP FTŠ Turistico. 

Uspešni diplomanti

Jerneja Kamnikar, ustanoviteljica in direktorica enega izmed vodilnih in najbolj prepoznavnih catering podjetij v Sloveniji ter v Jugovzhodni Evropi, Vivo d.o.o, za svoj največji uspeh smatra kosilo, ki ga je v sodelovanju z njenim podjetjem priredila za gostitev angleške Kraljice Elizabete II. Najboljša motivacija za uspešen začetek dneva ji predstavlja jutranja kava, za delo v turizmu pa jo najbolj motivira raznolikost le-tega. Meni, da jo imajo prijatelji najraje zaradi njene čustvene inteligence. Sebe bi z eno besedo opisala kot »vztrajno«.  Po raznolikem delavniku je njena najljubša metoda sproščanja »after party«, za malo daljši oddih pa rada tudi odpotuje, najraje v velika mesta.
Na Turistico jo vežejo lepi spomini, kot najljubšega pa izpostavlja izpit iz angleškega jezika. Svojim naslednikom na Turistici svetuje, naj uživajo in predvsem mrežijo v študijskem obdobju!

Karmen Novarlič, vodja sektorja za komuniciranje s poslovnimi javnostmi pri Slovenski turistični organizaciji – STO, je vzpostavila prve charter polete z Japonske v Slovenijo, po osamosvojitvi Slovenije pripeljala največje število ministrov, pristojnih za turizem ter hkrati tudi najvišjo kitajsko nacionalno turistično administracijo (China National Tourism Administration), in sicer v okviru ministrskega srečanja s področja turizma srednje in vzhodno evropskih držav ter Kitajske. Pravi, da so to poslovni dogodki, ki zanjo predstavljajo največji uspeh. Dodaja, da je bilo zanjo napredovanje v karieri precej velika ovira, ki pa jo je premagala z znanjem, trdim delom in seveda ustreznimi sposobnostmi. Pri turizmu jo osrečuje delo z ljudmi, multikulturnost in dinamično okolje, kar pove že dejstvo, da jo zjutraj motivirajo ravno vsakodnevni, novi promocijski projekti Slovenije v tujini. Kljub temu si vzame tudi čas za sprostitev, ki jo najde v športnih aktivnostih v naravi. Rada raziskuje Slovenijo, izven naših meja pa jo najbolj pritegne Azija. Opisala bi se kot pozitivna oseba, prepričana je namreč, da se rešitev zmeraj najde. Tudi prijatelji bi jo opisali kot pozitivno, vztrajno in zanesljivo, pa vendar malo preveč zaposleno.

Kot nekdanja študentka prve generacije Turistice se spominja pristnih, odprtih in zelo dobrih odnosov s predavatelji. Naslednikom na Turistici svetuje: »nadgrajujete teorijo s prakso in opravljajte čim več različnih študentskih del v turizmu, ki vam bodo v pomoč pri nadaljnji karieri«.