Nagovor dekanje

Spoštovane študentke in študenti, spoštovani prijatelji Turistice,

Fakulteta za turistične študije – Turistica Univerze na Primorskem je prostor, ki združuje raziskovalce, pedagoge, strokovnjake in študente turizma. Dejavnosti, ki se razvija že vrsto desetletij in pomeni ne le potovanja in raziskovanje kultur ter različnih svetov, ampak je tudi dejavnost, ki povezuje lokalno skupnost in krepi medsebojne odnose. Prav usmerjenost v lokalno, zeleno, trajnostno, usmerjenost v povezovanje različnih znanj iz različnih področij, je karakterna značilnost turizma.

Čeprav se v tem trenutku zdi, da je turizem zastal, verjamemo, da je za njegov razvoj in preboj v lokalni skupnosti in širše v svetu potrebno prav znanje: znanje, ki bo znalo premagati različne izzive za to, da lahko posameznikom ponudi prostor in priložnost za aktivno preživljanje časa, prostoru in destinacijam pa možnosti za razvoj in uspeh.

Skupaj z našimi učitelji, raziskovalci in študenti smo bili v 25-letni zgodovini Turistice priča že mnogim preobratom v turizmu, zato vemo, da je želja po potovanjih, odkrivanjih novih svetov in spoznavanju drugih kultur, delček razmišljanja vsakega posameznika, ki se nikoli ne ustavi. Zato vas prijazno vabimo, da vstopite v svet turizma skozi vrata Turistice in tukaj zajamete najboljšo popotnico znanja ter skupaj z nami oblikujete turizem po meri človeka, lokalne skupnosti in sveta!