Razpis za vpis 2024/2025

Izvajamo študij v prijetnem mediteranskem okolju, kjer je turizem del vsakdana

Drage dijakinje in dijaki ter vsi ostali interesenti, 

izšel je Razpis za vpis v dodiplomske študijske programe za študijsko leto 2024/2025. 

UP Fakulteta za turistične študije Turistica razpisuje naslednje študijske programe 1. stopnje:


Postopek prijave in vpisa določa Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2024/2025. V skupnem uvodnem delu razpisa so zapisani postopki in roki za prijavo ter druge pomembne informacije glede prijave na razpis. Kandidate prosimo, da si razpis natančno preberejo.

.

Več informacij tudi v Visokošolski prijavno-informacijski službi Univerze na Primorskem. 


TABELA Z RAZPISANIMI MESTI ZA VPIS V ŠTUDIJSKO LETO 2024/2025

OPOZORILO za že vpisane študente

Študenti, ki želijo zamenjati študijski program in te pravice oziroma pravice do ponavljanja še niso izrabili, se morajo prijaviti tako kot drugi kandidati. Kandidati, ki so enkrat že ponavljali ali enkrat že spremenili študijski program, se za redni študij lahko prijavijo v 1. letnik (če nimajo pogojev za vpis po merilih za prehode v višji letnik), vendar je za njihov študij predvideno plačilo šolnine skladno s 77. členom Zakona o visokem šolstvu.


ZA VPIS V 1. LETNIK

- ZA SLOVENSKE DRŽAVLJANE IN DRŽAVLJANE DRŽAV ČLANIC EVROPSKE UNIJE IN  ZA SLOVENCE BREZ SLOVENSKEGA DRŽAVLJANSTVA

- ZA TUJCE (DRŽAVLJANE DRŽAV NE-ČLANIC EVROPSKE UNIJE) 

- ZA VPIS V VIŠJI LETNIK PO MERILIH ZA PREHODE (oziroma pod pogoji za hitrejše napredovanje)

Prijavni rok za vpis v vse študijske programe in letnike: 1. 9. do 15. 9. 2024


Prijava za vpis je v celoti elektronska na spletnem portalu eVŠ. Kandidat/ka odda prijavo s sredstvom elektronske identifikacije najmanj srednje ravni zanesljivosti (s kvalificiranim digitalnim potrdilom, smsPASS-om, e-osebno izkaznico) ali z AAI-računom (račun avtentikacijske in avtorizacijske infrastrukture) ali z uporabniškim imenom in geslom preko sistema SI-PASS, ki deluje v okviru Državnega centra za storitve zaupanja.

Kandidat/ka lahko odda eno prijavo za vpis, kjer po prednostnem vrstnem redu izbere največ tri študijske programe, v katere se želi vpisati in za katere izpolnjuje oziroma bo do rokov izpolnjeval/a pogoje za vpis. Pomemben je vrstni red izbranih študijskih programov, saj bo kandidat/ka uvrščen/a v prvega, za katerega bo izpolnil/a vse pogoje.

Imate težave pri oddaji prijave?

Če imate težave pri oddaji prijave najprej na spletnem portalu eVŠ preberite navodila za oddajo prijave.
Če ste prijavo že oddali lahko preverite če je bila uspešno oddana lahko preverite še vpogled v prijavo in spreminjanje prijave.
Za pomoč pri izpolnjevanju prijave za vpis (tudi digitalna potrdila in elektronski podpis) se obrnite na Urad za podporo uporabnikom – Enotni kontaktni center, in sicer med delavniki (pon. do pet.) od 8. do 22. ure. Lahko jim pišete na e-naslov ekc@gov.si ali jih pokličete na številko 080 2002, če kličete iz tujine pa na številko 00386 1 478 85 90.