Izberi svojo pot, izberi Turistico!

Študij turizma v obmorski turistični destinaciji na fakulteti s tradicijo znanja na treh stopnjah študija in vpetostjo v mednarodni prostor.

Aktualno

Promocijski video UP FTŠ Turistice

Portoroška Fakulteta za turistične študije – Turistica je članica Univerze na Primorskem in je prva fakulteta v Sloveniji, ki turizem p(r)oučuje multidisciplinarno, s ciljem trajnostnega razvoja in to že skoraj 30 let. Znanja, ki jih na portoroški Turistici razvijamo in podajamo, omogočajo potrebne kompetence za delo v turizmu in s turizmom povezanih dejavnosti. Nudimo izobraževanje za vse tri stopnje študija. Fakulteta je vpeta v široko mednarodno mrežo izobraževalnih institucij po vsem svetu. Razgibana mednarodna dejavnost omogoča študentom in zaposlenim številne priložnosti za izmenjavo znanj, potovanj, gostovanj in raziskovanj po vsem svetu. Študij je zasnovan na način, da je pridobljeno teoretično znanje že v času študija povezano s prakso. Poleg študijskih aktivnosti se na Turistici izvajajo še mnoge druge dejavnosti, ki so že dodobra uveljavile fakulteto doma in v svetu. To so raziskovalni in razvojni projekti, mednarodne znanstvena revija za turizem in inovacije - Academica Turistica, bienalna mednarodna konferenca o turizmu - Encuentros, strokovna omizja o prihodnosti turizma - FuTuristice ter razstavna galerija popotne fotografije - AvanTuristica.

Zakaj Turistica?

Prijavi se na e-novice UP FTŠ Turistice

Obveščali te bomo o dogodkih, priložnostih, študijskih zadevah in vsem aktualnem doganju na Turistici. 

Študij

Te zanima študij v prijetnem mediteranskem okolju, kjer je turizem del vsakdana?

Fakulteta ima sedež v Portorožu, v turistično najbolj razviti občini Piran, in poleg študija ponuja številne obštudijske dejavnosti, od študentske prakse, poletnega dela ali zabave. Študirali boste v prijetnem mediteranskem okolju, kjer je turizem del vsakdana, in tako že med študijem občutili utrip turističnega poslovnega okolja. Tukaj boste navezali doživljenjske prijateljske in poslovne stike.

Oglejte si našo stavbo in okolico: VIRTUALNI SPREHOD

Kje bom bival v času študija?

Za vsa odprta vprašanja so vam na razpolago Študentski domovi Univerze na Primorskem, kjer boste dobili dodatne informacije o razpisu ter možnostih nastanitve.

Več o Študentskem domu Portorož najdete tukaj.

Kontakti: 

Univerza na Primorskem Študentski domovi
tel: +386 5 61175 07
info@sd.upr.si
Spletna stran: http://www.sd.upr.si