Uvodni sestanek za I.D.E.A

Prof. dr. Anita Trnavčević, prof. dr. Roberto Biloslavo in administrator projekta Mihaela Kosančič so se 20. in 21. junija 2022 udeležili dvodnevnega kick off sestanka za I.D.E.A. projekt Erasmus+, ki je potekal v prostorih GZS CPU Center za poslovno usposabljanje, v Ljubljani. Prijetno je bilo osebno spoznati vse projektne partnerje in delati v tako odličnem vzdušju.

Pogovor je tekel o vodenju projekta, financah, diseminaciji in vseh rezultatih, ki se bodo dosegli v času trajanja projekta. Prvi rezultat projekta, na katerem trenutno delajo, je zasnova učnega programa za digitalno internacionalizacijo MSP.

I.D.E.A. (Internationalization and Digitalization European Approach) projekt bo državljanom EU pomagal postati digitalno kompetenten s spodbujanjem digitalizacije, vključevanjem in razširjanjem uporabe igrificiranih OER ter poudarkom na pridobivanju digitalnih veščin z zagotavljanjem odprtega in inovativnega izobraževanja in usposabljanja. Projekt bo spodbudil dober krog pri sprejemanju IKT in razvoju digitalnega gospodarstva ter spodbujal spletno prisotnost MSP v tujini. Naslednje transnacionalno srečanje bo v Atenah oktobra/novembra 2022.