Covid-19 info center: Obvestilo za študente

Spoštovane študentke in študenti,

Na UP Fakulteti za turistične študije -Turistici bomo študijsko leto 2020/21, kot napovedano in skladno s smernicami Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, sklepom rektorice in Navodili Univerze na Primorskem, izvedli tako v fizičnem kot v virtualnem prostoru. Da bi kar najbolj omejili možnost okužb, pa vendarle ohranili najvišjo možno kakovost študija, smo v zimskem semestru predvideli t.i. kombiniran študij.  

Predavanja za skupine nad 52 študentov se bodo izvajala preko ZOOMa oz. kombinirano.  

Predavanja, vaje in delo v manjših skupinah se bodo odvijali klasično, torej fizično na fakulteti po urniku. Urnik je sestavljen tako, da je možnost prenosa okužbe med vami čim manjša in zato je posamezna skupina dlje časa v isti predavalnici, kolikor je to mogoče.

Sami OBVEZNO pazite:

  • da se na fakulteti izogibate gneči (ob prihodu in med pavzami),
  • upoštevate označene poti gibanja po fakulteti (vhod, izhod,..),
  • na prepovedano posedanje pred predavalnicami in na stopnišču,
  • na omejen dostop do 4. in 5. nadstropja (razen v primeru predhodne najave),
  • pravočasno prihajanje na predavanja in vaje in
  • skrb za razkuževanje po končani uporabi delovnega okolja in predmetov (miza, miška, tipkovnica,..)  

Zaradi potreb NIJZ bomo za vsako fizično srečanje (vaje, predavanja, obisk knjižnice, nakup bonov) vodili listo prisotnosti. Prosimo, da nanjo tudi sami opozorite izvajalca. V primeru okužbe namreč fakulteto obišče  terenski epidemiolog, ki po tovrstnih popisih ugotavlja stike in posledično natančneje odreja karanteno.  

V prostore fakultete in v stike z ostalimi študenti in zaposlenimi ne smejo prihajati osebe, ki imajo znake/simptome za okužbo s sars-cov-2 ali jim je bila odrejena karantena (za čas trajanja karantene) ali osebe, ki jim je bila odrejena izolacija zaradi sars-cov-2 pozitivnega testa (za čas trajanja izolacije). Higiena kihanja in kašlja, vzdrževanje primerne medosebne razdalje, uporaba mask, higiena rok in izogibanje dotikanju obraza z nečistimi rokami so ključni ukrepi za omejitev okužb z novim koronavirusom. Bodimo solidarni in pazimo drug na drugega. Vsako morebitno odsotnost od študijskega procesa zaradi bolezni, nemudoma sporočite visokošolskim učiteljem.

V kolikor so se pri vas pojavili simptomi sars-cov-2 morate pa odsotnost sporočiti z obrazcem za priglasitev odsotnosti.

Prvi in drugi oktober bosta že tradicionalno namenjena uvodnim dnem. S študijskim procesom na 1.stopnji rednega študija začnemo v ponedeljek, 5. oktobra 2020. Na 2. in 3. stopnji študija se proces začne po 19. oktobru 2020, kakor tudi študijski proces na lokacijah izrednega študija v Ljubljani in Mariboru.

Prihajajoče študijsko leto bo velik izziv. Prepričani smo, da ga bomo uspešno izvedli z zaupanjem, pozitivno naravnanostjo in potrpljenjem. Poleg upoštevanja varnostnih ukrepov nas bo vodilo prizadevanje za kakovosten študijski proces.  

Ker je obdobje v katerem smo zelo nestanovitno, objavljamo veliko navodilih, ki se skladno z razvojem dogodkov hitro spreminjajo. Prosimo vas, da jih spremljate in natančno preberete.