Znanstveni prispevek k razumevanju turizma
Dr. Uran preučuje kakovost v gostinstvu in strateški razvoj turizma. Na področju kakovosti je med drugim raziskovala pogoje za ustvarjanje kakovostnih storitev v slovenskem hotelirstvu, razvijala inštrument za ocenjevanje kakovosti v restavracijah in preučevala razlike med sistemi kategorizacije nastanitvenih obratov. Na področju strateškega managementa je njen znanstveni doprinos razviden iz postavljenega modela za oblikovanje turističnih strategij, pri merjenju konkurenčnosti destinacij, pri opredeljevanju vloge deležnikov pri razvoju turizma in razvoju posameznih vrst turizma.
Strokovni prispevek k razvoju turizma
Od 2020 je izdelala več kot 40 tržnih projektov. V nadaljevanju so opisani najpomembnejši. Leta 2004 je dr. Uran Maravićeva oblikovala projekt zagotavljanja kakovosti storitev v enem izmed večjih turističnih podjetij in bila soavtorica Programa celovitega spodbujanja kakovosti v turizmu za Ministrstvo za gospodarstvo. Za Ministrstvo za gospodarstvo je izdelala še Program za vzpostavitev celovitega sistema razvoja kakovosti storitev v turističnih podjetjih (2006) in Program za razvoj funkcionalne kakovosti (2008). Je registrirana ocenjevalka gostinskih nastanitvenih in prehrambnih obratov, hotelskim podjetjem svetuje na področju izboljšanja kakovosti storitev in izvaja delavnice za zaposlene. V letu 2000 je postavila prvo metodologijo za ocenjevanje kakovosti v turizmu v Ljubljani, ki jo je nadgradila v letu 2008. V letih 2008, 2010 in 2012 je vodila ocenjevanje restavracij v Ljubljani, v 2014 pa poleg Ljubljane še v osrednjeslovenski regiji. Do leta 2021 je sodelovala tudi kot članica Komisije za kakovost pri Turizmu Ljubljana.
Največji projekt na področju strateškega managementa v turizmu je izdelala leta 2006. Kot vodja projektne skupine Turistice in vodilna avtorica Strategije razvoja slovenskega turizma za obdobje 2007-2011 (RNUST) je uspešno izpeljala projekt oblikovanja in usklajevanja strateškega dokumenta. Za to delo je leta 2007 prejela zlato plaketo Univerze na Primorskem za prispevek h krepitvi ugleda in prepoznavnosti univerze. (So)oblikovala je in velikokrat tudi vodila številne projekte, med drugimi: Strategijo turizma Pirana, Velenja, Lipice, hrvaško strategijo socialnega turizma, Strategijo razvoja in trženja ljubljanskega turizma (2013), Analizo športnega turizma s strateškimi usmeritvami za STO (2014), Strategijo razvoja turizma za občino Kočevje (2015) in Kočevsko (2020), Strategijo športnega turizma za Turizem Ljubljana (2017), Akcijski načrt razvoja in trženja gastronomskega turizma za STO (2018), Operativni načrt razvoja Slovenia outdoor produkta za STO (2020) in Akcijski načrt razvoja in trženja produkta športne prireditve in priprave v Sloveniji (2022).
Vodila je Ciljni raziskovalni projekt Inovativnost (CRP) v turizmu in bila vsebinski vodja CRP Program spodbujanja kakovosti v turizmu (2005 in 2015), pri obeh sta bila naročnika ARRS in Ministrstvo za gospodarstvo. Sodelovala je tudi pri CRPih o kolesarskem turizmu, razvoju človeških virov v turizmu in razvoju destinacij.
Družbeni prispevek k razvoju turizma
Od ustanovitve leta 2015 je članica strokovnega sveta Slovenske turistične organizacije. Redno svetuje TGZS in Združenju hotelirjev Slovenije. Zelo pogosto podaja mnenje o razvoju turizma, o hotelirstvu ali o kakovosti ponudbe v glavnih slovenskih medijih. Njena znanstvena dela in projekti so bili podlaga za vpeljavo sistema kategorizacije nastanitvenih obratov Hotelstars, za prihod Michelina v Slovenijo, za oblikovanje sistemov kakovosti v hotelih, za merjenje kakovosti restavracij, za razvoj metodologije za oblikovanje strateških dokumentov v turizmu in za merjenje konkurenčnosti destinacij.