Okrogla miza: Odgovorni razvoj podeželskega turizma

molestie porttitor pellentesque donec magna diam vehicula cras

UP Fakulteta za turistične študije Turistica v okviru projekta »TURIZMO IŠTRIANO« Izkusimo istrsko podeželje: novi (tematski) turistični produkti in njihova promocija (LAS Istra) vabi na

 

okroglo mizo:

Odgovorni razvoj podeželskega turizma,

 

ki bo v sredo, 8. 1. 2020, ob 8.30

v mali predavalnici 002 (pritličje) na UP FTŠ Turistici (Obala 11 a, Portorož)

 

 

Na okrogli mizi bomo spregovorili o tem, koliko in kako sledimo smernicam razvoja trajnostnega turizma na istrskem podeželju, na kakšen način sta infrastruktura in ponudba prilagojeni neprivilegiranim skupinam ter ali smo dovolj povezani, inovativni, pogumni in odprti, da bi z domišljenimi projekti sledili trendom.

 

Sogovorniki:

  • Igor Novel, Turistično združenje Portorož, g. i. z.,
  • Franc Poropat, Društvo invalidov Izola,
  • Mitja Butul, Domačija Butul, Manžan

 

Okroglo mizo bo moderiral dr. Metod Šuligoj, predavatelj na UP FTŠ Turistici.

Projekt »TURIZMO IŠTRIANO« Izkusimo istrsko podeželje: novi (tematski) turistični produkti in njihova promocija (LAS Istra), ki je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, smo na UP FTŠ Turistici zagnali z decembrom 2018 pod vodstvom dr. Metoda Šuligoja in v sodelovanju z Mestno občino Koper. Pobudo za projekt je dala Mateja Hrvatin Kozlovič, predsednica turistične zadruge Zakladi Istre z.o.o.. 

Namen projekta je razvoj istrskega podeželja z razvojem novih tematskih turističnih produktov, pri čemer želimo izhajati iz konceptov edinstvenosti, avtentičnosti, sonaravnega razvoja in bogate naravne in kulturne dediščine istrskega podeželja.

V okviru projekta smo v januarju in februarju 2019 izvedli različne izobraževalne delavnice za obstoječe in potencialne turistične ponudnike na ruralnem območju Istre in tematske tečaje ter tako načrtno povezovali ponudnike s ciljem doseganja sinergijskih učinkov s poudarkom na povezovanju mesta in podeželja, identificirali priložnosti in neodkrite potenciale za razvoj novih tematskih produktov (npr. bogata zgodovina podeželja Istre, šege, navade in šagre, itd.) ter intenzivno izvajali promocijske aktivnosti inovativnih turističnih produktov, ki pripomorejo k uveljavitvi destinacije.