Izobraževalna delavnica: VINSKI IN GASTRONOMSKI TURIZEM NA TURISTIČNIH KMETIJAH

VINSKI IN GASTRONOMSKI TURIZEM NA TURISTIČNIH KMETIJAH

Sreda, 21. 12. 2022, od 9.30 dalje

Brezplačni webinar

(Zoom povezava: TUKAJ)

 

Izobraževalna delavnica za nosilce dopolnilnih dejavnosti na turističnih kmetijah

CRP "Vingatur" (V5-2030)

S projektom »Možnosti nadaljnjega razvoja vinskega in gastronomskega turizma na kmetijah« - VINGATUR, ki ga sofinancira Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, želimo okrepiti prisotnost, povečati konkurenčnost in s predlogi ukrepov tudi izboljšati ponudbo turističnih kmetij v Sloveniji. Z izobraževalno delavnico, ki je v prvi vrsti namenjena nosilcem dopolnilnih dejavnosti na turističnih kmetijah, želimo predstaviti nekatere ugotovitve iz opravljenih raziskav, izpostaviti primera dobre prakse povezovanja vinske in kulinarične ponudbe na izbrani turistični kmetiji ter povezovanja ponudnikov na podeželju, vse skupaj pa tudi prediskutirati z udeleženci delavnice (webinarja).

Dodaj dogodek v Google koledar:  


Program delavnice:

• 9.30 – 9.40: Pozdravni nagovor in predstavitev webinarja

• 9.40 – 10.15: Možnosti razvoja vinskega in gastronomskega turizma na turističnih kmetijah na Slovenskem / kratka predstavitev projekta in izbranih ugotovitev iz raziskav (Simon Kerma in Emil Juvan)

• 10.15 – 10.45: Možnosti povezovanja vinske in kulinarične ponudbe na turistični kmetiji: primer dobre prakse (Matija Vimpolšek in Igor Jurinčič)

• 10.45 – 11.15: Hiša dobrot Bele krajine kot medij povezovanja ponudnikov na podeželju: primer dobre prakse (Vita Jankovič in Aleš Gačnik)

• 11.15 – 11.30: Diskusija in predlogi za nadaljnje delo in ukrepe

Spletno izobraževalno delavnico bo povezoval doc. dr. Aleš Gačnik.


(PRIJAVA: TUKAJ)

Prijave na dogodek zbiramo do torka, 20. 12. 2022.