Informativni dnevi 2020

Drage dijakinje in dijaki,
vabimo vas, da vstopite v pisani svet turizma skozi vrata Turistice!

Informativni dnevi s predstavitvijo študija na Fakulteti za turistične študije – Turistici (Univerza na Primorskem) bodo potekali:

V PORTOROŽU

Kdaj: petek, 14. 2. 2020, ob 10. uri in 15. uri // sobota, 15. 2. 2020, ob 10. uri.
Kje: Obala 11a, 6320 Portorož (sedež fakultete)
Info: info@fts.upr.si; 05/617-7000

Parkiranje bo možno na parkirišču pred fakulteto do zasedbe prostih mest (brezplačno) ter na bližnjih plačljivih parkiriščih v kraju.

V LJUBLJANI

Kdaj: v sredo, 11. 3. ob 17. uri.

Kje: Zelena čitalnica, Študentski kampus Ljubljana, Pivovarniška cesta 6, Ljubljana

Info: info@fts.upr.si; 05/617-7000

V MARIBORU

Kdaj: v sredo, 4. 3. ob 17. uri.

Kje: Predavalnica 1, Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor, Cafova ulica 7,

Info: info@fts.upr.si; 05/617-7000

Na Turistici pripravljamo zanimive predstavitve, na katerih boste izvedeli vse o študiju in (skoraj) vse o študentskem življenju ob morju: Kako kljub turističnemu vzdušju kraja uspešno študirati, kje se do sitega najesti na študentske bone, kako se vključiti v obštudijske dejavnosti, kje poiskati sogovornike z bogatimi izkušnjami, kje sproščeno, zdravo in zabavno preživeti svoj prosti čas. Ob vsem tem pa še veliko uporabnih nasvetov iz prve roke!

Pridite in spoznajte Turistico ter študijsko okolje v Portorožu – vaše novo okno v svet!

Poleg Portoroža pa študij izvajamo tudi v Ljubljani in Mariboru. Več informacij o študijskih programih in lokacijah študija: tukaj

Pomembne informacije

Brezplačen avtobusni prevoz

Univerza na Primorskem bo v času informativnih dni, ki bodo v drugem tednu februarja, v petek, 14. 2. 2020, organizirala brezplačen avtobusni prevoz na relaciji Murska Sobota – Maribor – Celje – Ljubljana – Postojna – Koper – Izola – Portorož (in povratek). Odhod iz Murske Sobote je predviden ob 4.00 uri, prihod v Portorož pa okrog 10. ure. Povratek na isti relaciji je predviden z odhodom ob 17. uri iz Portoroža. Informativni dan v petek je razdeljen na dva termina - jutranji ob 10. uri in popoldanski ob 15. uri - na sedežih fakultet.

Da si pravočasno zagotovite mesto v avtobusih, izpolnite e-prijavo in posredujte podatke, ki jih organizator potrebuje za organizacijo potrebnega števila prostih mest. E-prijave zbiramo do vključno 11. 2. 2020. Ne zamudite roka!

E-prijava je možna prek naslednje povezave: https://www.upr.si/si/univerza/medijski-center/novosti-in-obvestila/brezplacen-avtobusni-prevoz-za-dijake-v-casu-informativnih-dni

Razpis za vpis 

Konec januarja bo izšel Razpis za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2020/2021. Univerza na Primorskem je na 29 dodiplomskih študijskih programih 1. stopnje (7 visokošolskih strokovnih in 22 univerzitetnih) za slovenske državljane in državljane EU razpisala 1.578 mest, od tega 1.183 za redni študij in 395 za izredni študij. Za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce izven EU je razpisala 262 mest (204 za redni študij in 58 za izredni študij) Za 1. letnik je posebej razpisanih še 93 mest (69 za redni in 24 za izredni študij), ki so namenjena kandidatom za vzporedni študij in diplomantom. Za dodatne in sprotne informacije bo skrbela Visokošolska prijavno-informacijska služba Univerze na Primorskem (VPIS UP).

Več informacij: https://www.upr.si/si/vpis/razpis-za-vpis/razpis-za-vpis-v-dodiplomske-studijske-programe-1-stopnje/

 

Vpisna služba Univerze na primorskem (VPIS UP)

Visokošolska prijavno-informacijska služba Univerze na Primorskem (VPIS UP) kandidatom za vpis omogoča neposreden kontakt z univerzo.

Visokošolska prijavno-informacijska služba (VPIS UP) vodi prijavno–sprejemne postopke za vpis v dodiplomske študijske programe UP, sodeluje pri informativnih dnevih ter izvaja postopke priznavanja tujega izobraževanja za namen nadaljevanja izobraževanja na 1. stopnji na Univerzi na Primorskem. Aktivno sodeluje s svetovalnimi službami srednjih šol in drugih izobraževalnih ustanov ter informira in svetuje kandidatom za vpis.

Več informacij glede prijave na razpis in vpis v študijskem letu 2020/21 bo pravočasno objavljenih na spletni strani Visokošolske prijavno-informacijske službe Univerze na Primorskem na naslednji povezavi: www.upr.si/si/vpis/.

  • E-naslov: vpis@upr.si
  • Telefon: 05/611-76-30 ali 05/611-76-31
  • Kontakt: Petra Majcen in Tanja Sanabor

 

 

Kaj pa nastanitev? 

Na Primorskem so razpisane kapacitete v štirih mestih: Kopru, Izoli, Portorožu in Novi Gorici. Več si lahko preberete v priloženem dokumentu.

Kontakti UP ŠD za več informacij: 
Univerza na Primorskem, Študentski domovi
Ankaranska cesta 7, 6000 Koper
tel.: 05 6117 507      
e-pošta: info@sd.upr.si

 

V sklopu Informativnih dni 2020 bomo na Turistici tako v petek kot v soboto izvedli tudi oglede študentskih domov v Portorožu. 

Se vidimo!