FuTuristica: TURISTIČNE NASTANITVE (5x5=25)

UP FTŠ Turistica je v letu 2020 dopolnila 25 let delovanja na področju raziskovanja, razvoja in izobraževanja v turizmu. Četrt stoletja obstoja kot vodilna turistično izobraževalna institucija v slovenskem prostoru bomo obeležili z izvedbo projekta 5X5 Turistica (5 spletnih dogodkov - FuTuristic), kjer bo 5 izbranih Alumnov fakultete spregovorilo o prihodnosti trajnostnega razvoja turizma. Vsebine spletnih FuTuristic bodo vezane na področja trajnostnega razvoja destinacij, trendov v hotelirstvu, ustvarjanju turističnih doživetij, organizaciji prireditev, marketinga in medijev ter pomenu mednarodnega povezovanja za razvoj znanja za potrebe turizma.

Četrta Futuristica z naslovom "Turistične nastanitve: izzivi in bodoče perspektive" bo na sporedu v torek, 25. maja 2021. 

* Kot 5. govorka bo Tineta Brodnjaka zamenjala Mateja Pavlič (Lifeclass Hotels&Spa)

Gostili bomo pet članov Alumni kluba UP FTŠ, s katerimi se bomo pogovarjali o izzivih in bodočih perspektivah nastanitvenega sektorja v Sloveniji in v mednarodnem prostoru. Naši govorci so dolgoletni vodstveni delavci in sooblikovalci trendov na področju nastanitev v Sloveniji in v mednarodnem prostoru. Z njimi se bomo pogovarjali o dilemah organizacije poslovnih procesov, vpeljavi mednarodnih standardov poslovanja in izvajanja storitev v slovenski prostor in njihovem pomenu, zagovarjanju strokovnih rešitev razvoja nastanitev in novih trendih, ki jih je še bolj izpostavila zdravstvena kriza v 2020, predvsem o potrebi po večji digitalizaciji in optimizaciji procesov ter posledicah le-te na kakovost izvajanja storitev. Poseben poudarek bomo dali procesu oblikovanja njihovega strokovnega razmišljanja v času študija in kasnejšemu sodelovanju s strokovnjaki s Turistice.

Četrto FuTuristico bosta moderirali prof. dr. Maja Uran Maravić in mag. Helena Cvikl.

Govorci:

  • Gregor Jamnik (Best Western Premier Hotel Slon, predsednik Združenja hotelirstva Slovenija)
  • Maja Dimnik (World of glamping)
  • Nives Dominc (Mond, Casino&Hotel, Hit d. d.)
  • Petra Zierer (Kempinski Palace Portorož)
  • Mateja Pavlič (Lifeclass Hotels&Spa)