Študij v 2020/2021, prihod na fakulteto in karantena

POUDARKI

  • študij v študijskem letu 2020 / 2021 bo na Turistici izveden pretežno v predavalnicah v živo ob upoštevanju smernic za obvladovanje epidemije
  • tuji študenti naj načrtujejo pravočasni prihod, da bodo zaključili karanteno pred začetkom študijskega leta,
  • brucem iz tujine svetujemo prihod do 14. 9. in zaključek karantene do 27. 9. - po zaključku karantene bodo potekali orientacijski dnevi, 
  • UP bo poskusila študentom pomagati z namestitvenimi kapacitetami za preživljanje karantene - strošek študentov bo do 30 EUR na dan,
  • pred prihodom v Slovenijo morajo vsi tuji študenti izpolniti vprašalnik: POVEZAVA NA VPRAŠALNIK

Ob spremenjeni epidemiološki situaciji ali prilagojenih navodilih in priporočilih za preprečevanje širjenja bolezni SARS-CoV-2019, se izvedba lahko prilagodi. 

PRIHOD V SLOVENIJO

Slovenija opredeljuje države / regije v tri kategorije, glede na število potrjenih primerov SARS-CoV-2019 v tej državi v zadnjih dveh tednih: 
  • RDEČE: 40 primerov in več / 100.000 prebivalcev;
  • RUMENE: države, ki niso niti rdeče, niti zelene; 
  • ZELENE: 10 primerov in manj / 100.000 prebivalcev. 

Vsi, ki prihajajo iz rdečih držav oziroma regij, morajo ob prihodu v Slovenijo v karanteno za dva tedna. Odločbo prejmejo na mejnem prehodu, kjer morajo navesti tudi naslov, kjer bodo preživljali karanteno.

Karantena je obvezna tudi za osebe iz rumenih držav / regij, vendar pa so v tem primeru študenti izjema in v kolikor dokažejo, da prihajajo na študij, jim ni potrebno v karanteno. 

Za osebe iz zelenih držav / regij ni omejitev pri prehajanju meja. 

Aktualni seznam držav / regij je objavljen na spletni strani tu.  

PREŽIVLJANJE KARANTENE

Študente naprošamo, da načrtujejo pravočasni prihod v Slovenijo na način, da bodo zaključili karanteno do začetka študijskega leta (1.10.2020). 

Brucem svetujemo, da v Slovenijo pridejo najkasneje do 14. 9. in nato v karanteni do 27. 9. Po zaključku karantene bodo za tuje študente organizirani orientacijski dnevi, ki bodo potekali med 28. 9. in 30. 9. 2020. 

Če potrebujete pomoč pri namestitvi za preživljanje karantene, nas o tem obvestite. Univerza na Primorskem sklepa dogovore z lokalnimi ponudniki namestitev, kjer boste študenti lahko preživeli karanteno. Strošek bo do 30 EUR na dan.

VPRAŠALNIK ZA TUJE ŠTUDENTE

Pred prihodom v Slovenijo morate vsi tuji študenti izpolniti vprašalnik: 

POVEZAVA NA VPRAŠALNIK

Vprašalnik je namenjen zbiranju informacij o obstoječih potrebah, da lahko prilagodimo svoje delovanje in poiščemo ustrezne kapacitete. 

Vsi zbrani podatki bodo namenjeni le organiziranju namestitev in informiranju v povezavi s tem ter ob morebitni potrebi po informiranju o stiku z okuženimi. Podatki se bodo hranili do 30.10.