Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2023/2024

  • Domov
  • Novice
  • Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2023/2024

POMEMBNO!

Prvi prijavni rok je podaljšan do 27. 3. 2023.

Skladno s sklepom ministra je prvi prijavni rok za vpis v prvi letnik  v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za slovenske državljane in državljane držav Evropske unije ter Slovence brez slovenskega državljanstva na javnih visokošolskih zavodih in koncesioniranih študijskih programih v študijskem letu 2023/2024 podaljšan do 27. 3. 2023. Popravek rokovnika je objavljen na: https://portal.evs.gov.si/razpisi-za-vpis-javni-koncesionirani. 


Univerza na Primorskem je v okviru Razpisa za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2023/2024.

Razpis s potrebnimi navodili za prijavo je objavljen na tej povezavi.

Prijava za vpis je v celoti elektronska na spletnem portalu eVŠ. Kandidat/ka odda prijavo s sredstvom elektronske identifikacije najmanj srednje ravni zanesljivosti (s kvalificiranim digitalnim potrdilom, smsPASS-om, e-osebno izkaznico) ali z AAI-računom (račun avtentikacijske in avtorizacijske infrastrukture) ali z uporabniškim imenom in geslom preko sistema SI-PASS, ki deluje v okviru Državnega centra za storitve zaupanja.

Kandidat/ka lahko odda eno prijavo za vpis, kjer po prednostnem vrstnem redu izbere največ tri študijske programe, v katere se želi vpisati in za katere izpolnjuje oziroma bo do rokov izpolnjeval/a pogoje za vpis. Pomemben je vrstni red izbranih študijskih programov, saj bo kandidat/ka uvrščen/a v prvega, za katerega bo izpolnil/a vse pogoje.

Prvi prijavni rok za vpis bo potekal:

  • za slovenske državljane/ke in državljane/ke držav članic EU ter Slovence/ke brez slovenskega državljanstva od 17. februarja do 27. marca 2023,
  • za tujce/ke izven EU pa od 17. februarja do 22. maja 2023.

RAZPIS ZA VPIS V DODIPLOMSKE ŠTUDIJSKE PROGRAME

Aktualno