Obvestilo - Koronavirus

Spoštovane študentke in študenti!

Na Univerzi na Primorskem in na Fakulteti za turistične študije redno spremljamo dogajanje v povezavi s koronavirusom. Vodstvo fakultete upošteva in sledi vsem priporočilom in ukrepom, ki nam jih posreduje vodstvo Univerze in strokovne zdravstvene institucije. Univerza je tudi v stalnem stiku s strokovnimi organizacijami, to je Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, ki preventivno pripravlja potrebne ukrepe za primere pojava virusa v naši okolici.

Na podlagi odločitve vodstva Univerze do vključno 20. 3. velja sledeče: 

Glede na trenutno situacijo v zvezi z novim koronavirusom vam sporočamo, da je za naslednjih 14 dni (od ponedeljka, 9. 3. 2020, do petka, 20. 3. 2020) odpovedan pedagoški proces (predavanja, vaje ...) na vseh članicah Univerze na Primorskem. O nadomeščanju odpadlega pedagoškega procesa vas bomo naknadno obvestili.

Več info: https://www.turistica.si/si/novice/pomembno-obvestilo-prestavljen-pedagoski-proces.

Zaenkrat pa v skladu s priporočili Univerze vsem študentom in zaposlenim svetujemo:

  • da delujejo preventivno (z enakimi ukrepi kot za preprečevanje širjenja sezonske gripe), pri tem so pomembni predvsem higienski ukrepi (pravilno umivanje rok, kašljanje in razdalja);
  • da si preberejo navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Svetovne zdravstvene organizacije;
  • spremljajo uradne informacije o razvoju bolezni in preventivnih ukrepih;
  • v kolikor se nahajajo v tujini, spremljajo tudi navodila lokalnih oblasti in ministrstva za zunanje zadeve.

Prosimo, da skrbno spremljate vsa obvestila v ŠIS-u, e-učilnici in na spletni strani. 

V skladu s priporočili strokovnih institucij bo na fakulteti v vhodni avli na recepciji na razpolago razkužilno sredstvo za morebitno dodatno dezinfekcijo rokTudi sicer pozivamo vse študente in zaposlene, da si dosledno in pravilno umivajo roke s toplo vodo in milom, skrbijo za pravilno izkašljevanje in kihanje (uporaba robčkov, odmaknjenost od drugih) ter pogostejše zračenje prostorov.

Na fakulteti bomo tekoče spremljali in upoštevali vsa navodila in ukrepe, ki jih bomo prejeli od vodstva Univerze ter strokovnih institucij ter študente in zaposlene ažurno obveščali. Trenutno obvestilo velja do preklica oziroma izdaje novega.

Za morebitne dodatne informacije se lahko obrnete na prodekanjo za študentske zadeve, dr. Marijano Sikošek.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav!

 

Vodstvo fakultete

 

V zvezi z upravljanjem turističnih tokov ob pojavu koronavirusa je Slovenska turistična organizacija izdala posebno obvestilo, ki je dostopno na povezavi: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/novice/11754-aktualno-stanje-in-priporocila-glede-koronavirusa.

 

Pomembna je preventiva!