IFFIT Talk: Inovativne tehnološke rešitve

V soboto, 7. 10., je na Fakulteti za management in gostinstvo (FMTU) v Opatiji v okviru konference Wave 4 Tourism potekal ti. IFITT Talk dogodek s panelno diskusijo, kjer so člani žirije razpravljali o novih tehnologijah, in z inovativnim formatom študentskega tekmovanja za bodoče inovativne tehnološke rešitve za hotelsko verigo Hilton. Med panelisti, ki so ocenjevali in komentirali študentske rešitve, je bil poleg predstavnikov korporacije Hilton tudi naš predavatelj in raziskovalec, mag. Miha Bratec. 

Mag. Bratec, ki je tudi  viden član mednarodne zveze IFITT, je v diskusiji poudaril pomen razumevanja širokega nabora ekonomskih in psiholoških dejavnikov, ki vplivajo na sprejem določene tehnologije med hotelskimi podjetji ter pogosto pavšalne in idealistične ocene strokovnjakov o uporabni vrednosti določenih tehnologij, o katerih se v današnjem času pogosto in premalo kritično govori, za poslovanje turističnih podjetij. 

Uspešne pa so bile tudi študentke Turistice Katarina Tomović, Milena Ninković in Katja Kosem, ki so v okviru izziva za Hotel Hilton “THE FUTURE IS NOW: TECHNOLOGY NEEDS OF HILTON” pripravile svojo rešitev. Katarina je s predstavljeno idejo zasedla odlično drugo mesto.

Mednarodna zveza za informatiko, potovanja in turizem (IFITT - International Federation for Information Technologies and Travel & Tourismvelja za najbolj prestižno akademsko združenje raziskovalcev turistične tehnologije. Vsako leto prireja zelo odmevne ENTER konference. Z namenom popularizacije področja turistične tehnologije širom sveta prireja krajše dogodke imenovane IFITT Talk, katerih namen je akademike povezati s poslovno javnostjo in mladimi nadobudnimi talenti iz študentskih vrst.