Izredni študij v Mariboru

Ste oziroma boste v kratkem diplomirali na VSGT?

Nadaljujte študij na programu Management turističnih podjetij, ki se izvaja na lokaciji v Mariboru (prostori VSGT) in je ekskluzivno oblikovan samo za vas, diplomante višješolskih študijskih programov na VSGT. S tem boste pridobili naziv »diplomirani/a organizator/ka turizma« (stopnja 6/2 oziroma 1. bolonjska stopnja).


Nadaljujte študij na ekskluzivno oblikovanem visokošolskem študijskem programu za vas v Mariboru

Skladno s trendi po prilagajanju klasičnih oblik poučevanja in naraščajočimi potrebami po kadrih v gostinsko – turistični stroki, ponujamo zanimiv študij za pridobitev visoke stopnje izobrazbe. Študijski program Management turističnih podjetij omogoča diplomantom višješolskih študijskih programov Gostinstvo in turizem ter Velnes, nadgraditi znanja in kompetence na področju vodenja, upravljanja in trženja gostinskih in turističnih podjetij.
Z zaključenim programom študenti pridobijo naziv »diplomirani/a organizator/ka turizma« (stopnja 6/2 oziroma 1. bolonjska stopnja). Študij poteka v prostorih Višje šole za gostinstvo in turizem (VSGT) v Mariboru.

Izredni študij se izvaja 2-3 dni na teden v sklopih po 5 šolskih ur. Predmeti se izvajajo zaporedno in modularno (po en predmet naenkrat), načeloma od ponedeljka do četrtka, v predavalnicah in na daljavo. Na predavanjih gostimo strokovnjake iz turizma in povezanih dejavnosti, kot pregled dobrih poslovnih praks in delitev poslovnih izzivov. Diplomanti pridobijo naslednja znanja in kompetence: metode preučevanja in strateškega načrtovanja v panogi; vodenje in upravljanje gostinsko – turističnih podjetij in projektov; analize za podporo poslovnemu odločanju; trženje in tehnološko podprto komuniciranje v turizmu; podjetništvo in vpeljevanje inovacij v gostinsko-turistična podjetja ter sodobne prakse trajnostnega upravljanja in razvoja.

POZOR: Odprt je edini rok za izredni študij v Mariboru za pridobitev visokošolske strokovne izobrazbe 1. stopnje. Prijavite se lahko prek eVŠ portala, in sicer najpozneje do petka, 15. 9. 2023.

Povezava za prijavo: https://portal.evs.gov.si/prijava/

Želeli bi vas spomniti, da v primeru interesa za študij prijave oddate čimprej, da vam na Turistici začnemo pripravljati dokumentacijo za vpis.
V primeru, da čakate na datum diplomiranja na VSGT, ki ne bo zaključen do 15. 9. 2023, vas prosimo, da vseeno oddate prijavo ter nas po elektronski pošti obvestite o predvidenem datumu zagovora.

Se niste mogli udeležiti naših informativnih dni ali bi pred prijavo na študij radi bolj individualen pristop ter z nami poklepetali o izrednem programu Management turističnih podjetij, ki se izvaja na lokaciji v Mariboru (prostori VSGT)? 
Izpolnite prijavnico, izberite termin in način, ki vam ustreza, in kontaktirali vas bomo z več informacijami:
PRIJAVNICA ZA INDIVIDUALNO SVETOVANJE

Za več informacij smo vam na voljo tudi v referatu v času uradnih ur:
PON-PET: 10.00-13.00 in ČET: 10.00-16.00 na tel. št.: +386 5 61 77 028 ali prek elektronske pošte referat@fts.upr.si.

Toplo vabljeni, da nadaljujete študij, ki je ekskluzivno oblikovan za diplomante VSGT. 

Preberi več