Voščilo študentom

Spoštovane študentke in študenti,
poslavljamo se od leta, ki nas je zaradi pandemije postavilo na preizkušnjo, vendar smo skupaj zmogli nadaljevati in na naši poti nismo zastali.
Za nami je leto, v katerem smo še toliko bolj ponosni na vas, spoštovane študentke in študenti, saj ste pokazali izjemno veliko prizadevnosti in odgovornosti. Tako nam je s skupnimi močmi uspelo zajeti znanje in izvajati študijski proces v celoti. Čeprav se v tem trenutku zdi, da je turizem zastal, verjamemo, da je prav znanje najmočnejše orožje pri spopadanju z izzivi, ki jih je v tem letu pred nas in turistično gospodarstvo postavila pandemija, in najpomembnejše za njegov razvoj. Verjamemo, da je prav znanje tisto, ki bo znalo premagati različne izzive za to, da lahko posameznikom ponudi prostor in priložnost za aktivno preživljanje časa, zaposlenim v turizmu, destinacijam in organizacijam pa možnosti za razvoj in uspeh.
Drage študentke in študenti, skupaj s sodelavci si najbolj želimo, da bi vam lahko čim prej spet odprli vrata naše Turistice in vas sprejeli v predavalnicah, da bi naš skupni prostor spet napolnila vaša mladostna energija!
Naj bo prihajajoče 2021 leto novega zagona in optimizma. Vam in vašim bližnjim želim prijazne praznike in ostanite zdravi!
dr. Marijana Sikošek, dekanja