FuTuristica: Pritiski in vplivi turizma

FuTuristica: Pritiski in vplivi turizma

Kategorija: Dogajanje Futuristica

Katedra za trajnostni razvoj destinacij v sodelovanju s Katedro za management v turističnih podjetjih UP Fakultete za turistične študije Turistice, vabi na strokovno omizje FuTuristica na temo

Pritiski in vplivi turizma,

ki bo v sredo, 23. 5. 2018, ob 10.00, v prostorih Turistice, Obala 11a, Portorož.

Dogodek organiziramo kot izhodišče nujne kontinuirane razprave o tem, kako turizem spreminja kakovost bivanja v Sloveniji in kako ga razvijati v prihodnje.

Dejstvo je, da obseg turizma narašča, posledično pa narašča tudi diskurz o dobrih in slabih lastnostih te gospodarske panoge. Z omizjem omogočamo priložnost, da različni deležniki s strokovno in splošno javnostjo delijo empirično podprta dejstva o turizmu, ki izvirajo iz njihovega poslovnega in osebnega okolja. Le empirično podprta dejstva o turizmu so lahko primerno orodje za razvoj turizma v Sloveniji.

Na omizju bodo sodelovali:

  • PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE: Matej Planko, generalni sekretar PZS
  • RIŽANSKI VODOVOD KOPER: Sara Milenkovski, odnosi z javnostmi
  • Javni zavod PARK ŠKOCJANSKE JAME: Borut Peric in Jana Martinčič, Služba za raziskovanje in razvoj in vodja Službe za organizacijo obiska in trženje dejavnosti parka
  • Komunalno podjetje INFRASTRUKTURA BLED D.O.O.: Jožica Peljhan, strokovno-tehnična sodelavka
  • Javno podjetje OKOLJE PIRAN D.O.O.: Sandra Martinčić Loboda, odnosi z javnostmi
  • člani Katedre za trajnostni razvoj destinacij UP FTŠ

Vabljeni vsi, ki vam svet turizma ustvarja poslovne in osebne interese!

Udeležba na dogodku je brezplačna. Dogodek bo trajal od 10. do 13. ure. Zaradi lažje organizacije dogodka ter spremljevalnih aktivnosti vas prosimo, da svojo prisotnost potrdite na: tatjana.zerovnik@fts.upr.si.


Iskanje