Vabilo na delavnico in predstavitev zaključkov projekta

Vabilo na delavnico in predstavitev zaključkov projekta

Vabimo vas na delavnico in predstavitev zaključkov projekta

IDENTIFIKACIJA, KLASIFIKACIJA IN POTENCIALI RAZVOJA PRODUKTOV SOCIALNEGA TURIZMA V SLOVENIJI,

ki bo v petek, 22.9.2017, ob 10.30 na UP Fakulteti za turistične študije – Turistica, Obala 11a, 6320 Portorož (predavalnica 201).

 

Na delavnici bodo predstavljeni končni rezultati projekta »Identifikacija, klasifikacija in potenciali razvoja produktov socialnega turizma v Sloveniji, s poudarkom na programih za seniorje«, ter prednosti in razvojne možnosti socialnega turizma v Sloveniji. Posebej bo izpostavljen socialni turizem za starejše. Govorili bomo o prednostih, ki jih socialni turizem prinaša posameznikom in širši družbi, pa tudi o ekonomskih koristih socialnega turizma za ponudnike. V ospredju bodo slovenski programi socialnega turizma, s poudarkom na njihovih prilagoditvah, koristih in podpornih mehanizmih. Predstavili bomo tudi rezultate študije izvedljivosti portala za razvoj in promocijo socialnega turizma. Z udeleženci delavnice se bo preverjalo tudi neizkoriščene možnosti za razvoj socialnega turizma v Sloveniji in morebitne omejitve. Financerja projekta sta Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS (Projekt V5-1512) in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS.

 

PROGRAM

 

10.30:   Pozdrav udeležencem (predstavnik UP Fakultete za turistične študije – Turistica, vodja projekta Emil Juvan)

10.30 – 10.40: Predstavitev namena in ciljev projekta (Mateja Sedmak)

10.40 – 11.30: Predstavitev pojava socialnega turizma (Janja Gabruč)

11.30 – 12.00: Predstavitev rezultatov študije izvedljivosti portala za razvoj in promocijo socialnega turizma (Dejan Križaj)

12.15 – 12.30: Odmor za kavo

12.30 – 13.00: Predstavitev slovenskih programov socialnega turizma in njihovih značilnosti s poudarkom na prilagoditvah, koristih in podpornih mehanizmih (Janja Gabruč in Zorana Medarić)

13.00 – 14.15: Predstavitev rezultatov raziskave o ponudbi turističnih programov za seniorje (Zorana Medarić) in interaktivna delavnica – pogovor z udeleženci in preverjanje razvojnih možnosti socialnega turizma v Sloveniji ter morebitne prepreke (Mateja Sedmak)

 

Prijazno vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite na zorana.medaric@fts.upr.si ali janja.gabruc@fts.upr.si

 

 


Iskanje