Okrogla miza »Varno poletje«

Okrogla miza »Varno poletje«

UP  FTŠ  Turistica, družba Hoteli Bernardin d.d. in Policijska uprava Koper je dne 14.6.2016 v hotelu Histrion, Portorož  že  peto leto  zapored  izvedla preventivno aktivnost za večjo varnost  med  turistično  sezono.

Okroglo mizo z naslovom “Varnost je prednost v turizmu” je vodil in moderiral prof. dr Bojan Dobovšek iz Fakultete za varnostne vede  v Ljubljani, Univerze v Mariboru. Varnostno tematiko v turizmu so osvetljili g. Danimir Rebec, direktor Policijske uprave Koper, g. Matjaž Stražišar, pomočnik predsednika uprave družbe  Hotelov  Bernardin, izr.  prof. dr. Janez Mekinc, dekan UP FTŠ  Turistice,  izr. prof. dr. Andrej Sotlar, dekan Fakultete za varnostne vede in g. Andrej Šter, vodja konzularne službe na Ministrstvu za zunanje zadeve.

Na okrogli mizi so izpostavili aktualne teme od globalnega vpliva terorizma na migracijske turistične tokove, iskanje novih, varnih turističnih destinacij do iskanja novih pričakovanj standarda varnosti, tako na strani turističnih ponudnikov kot turistov, ki se znajdejo v tveganih situacijah na potovanju. Govorci so skušali  najti aktualne odgovore na vprašanja o tem, kako se bodo na  podlagi  terorističnih dogodkov premikali turistični tokovi in ali je Slovenija res varna država. Dotaknili so se tudi neposrednje izkušnje turista z vidika percepcije varnosti in nenazadnje tudi tega, kako bo povečan turistični tok vplival na obremenitev slovenskih cest in mejnih prehodov.

Dr. Mekinc, dekan UP FTŠ Turistice je okroglo mizo zaključil z besedami, da je Slovenija varna država. Slovenski turizem mora zato to konkurenčno prednost izkoristiti, vendar morata temu slediti tudi kakovost in cena. Varnost pa je na koncu odvisna tudi od vseh nas, državljanov Slovenije.

varno poletje1

varno poletje3 (Large)


VABILO NA OKROGLO MIZO »VARNO POLETJE«

Organizatorji okrogle mize »Varno poletje« UP Fakulteta za turistične študije  – Turistica v sodelovanju s Policijsko upravo Koper in Hoteli Bernardin,

vas vabimo na okroglo mizo o varnosti v turizmu, ki bo v torek, 14.6.2016, v hotelu Histrion med 11. in 13. uro.

Okrogla miza je namenjena tako turističnim in gostinskim delavcem, javnim ustanovam, različnim organizacijam, predstavnikom krajevnih in lokalnih skupnosti, kot tudi domačinom, ki se vsako leto znova soočajo z vsemi pozitivnimi in negativnimi posledicami življenja v turističnem kraju. Namen okrogle mize je udeležence seznaniti z dejavniki, ki vplivajo na varnost v turizmu, jih seznaniti z vplivom terorizma na migracijske tokove in s percepcijo turistov do varnosti v posameznih državah.

Tradicionalno okroglo mizo organiziramo letos že četrtič. Tema letošnje okrogle mize je »Varnost je prednost v turizmu«, ki jo bo vodil in moderiral prof. dr. Bojan Dobovšek iz Fakultete za varnostne vede v Ljubljani, Univerze v Mariboru. Ostali sogovorniki bodo še g. Danimir Rebec, direktor Policijske uprave Koper, g. Matjaž Stražišar, pomočnik direktorja uprave Hotelov Bernardin, izr. prof. dr. Janez Mekinc, dekan UP FTŠ Turistice, izr. prof. dr. Andrej Sotlar, dekan Fakultete za varnostne vede in g. Andrej Šter, vodja konzularne službe na Ministrstvu za zunanje zadeve.

Vljudno vabljeni!

Izr. prof. dr. Janez Mekinc, dekan

UP FTŠ Turistice


Iskanje