UP uspešno zaključila 4. mednarodni teden

UP uspešno zaključila 4. mednarodni teden

V tednu med 16. in 20. majem 2016 je na Univerzi na Primorskem potekal 4. mednarodni teden. Po predstavitvah partnerjev in članic UP ter obisku mestne Pretorske palače je sledila tudi delavnica o internacionalizaciji, na kateri so jim bile predstavljene usmeritve in izkušnje UP na tem področju. V četrtek so se udeleženci odpravili na ekskurzijo po slovenski obali in se posvetili evalvaciji celotedenskih aktivnosti.

Mednarodnega tedna so se prvič udeležili tudi Erasmus+ partnerji iz ZDA, in sicer iz univerz v Indianapolisu in Misisipiju, s katerimi smo v letošnjem študijskem letu prvič pričeli izvajati mednarodne izmenjave v okviru projekta Erasmus+. Ker je Občina Piran pobratena z Indianapolisom, sta predstavnici univerze IUPUI Indianapolis obiskali tudi piranskega župana Petra Bossmana.

slika Indianapolis bossman (Medium)
Foto: Občina Piran (od leve: dr. Aleksandra Brezovec, v.d. dekanje UP Turistice, Yao-Yi Fu, IUPUI univerza, g. Peter Bossman, župan Občine Piran, Hayley Powell, IUPUI univerza)

Gostje zapuščajo Univerzo na Primorskem in Slovenijo zelo zadovoljni, polni pozitivnih vtisov in z obljubo, da se k nam še vrnejo!

Vabimo vas k ogledu fotoutrinkov Alena Ježovnika: tukaj.

slika 1
Foto: arhiv UP

 


Iskanje