Odkritje table UNESCO univerzitetna mreža

Odkritje table UNESCO univerzitetna mreža

 

logggo  unesco

Odkritje UNESCO plošče:

v četrtek, 17. 3. 2016

ob 13. uri

pred vhodom TURISTICE

 

V tednu Univerze na Primorskem je Fakulteta za turistične študije – Turistica UP organizirala svečano odkritje plošče UNESCO-ve univerzitetne mreže UNITWIN, in sicer v četrtek, 17. 3. 2016, ob 13. uri.

Univerza na Primorskem si je ugledno članstvo v UNESCO-vi univerzitetni mreži UNITWIN prislužila z mednarodnim delovanjem Katedre za kulturni turizem in kulturno dediščino na Fakulteti za turistične študije – Turistici.

S članstvom v mreži UNESCO UNITWIN je portoroška Katedra za kulturni turizem in kulturno dediščino tesno povezana kar s 30 drugimi univerzami, ki v ospredje raziskovalnih, izobraževalnih in razvojnih interesov postavljajo kulturni turizem. V okviru tega je Turistica že začela izvajati nov študijski program Kulturni turizem, v katerega je letos vpisana prva generacija študentov.

Ploščo UNESCO-a bo na Turistici z nagovorom svečano odkril dr. Aleš Gačnik, predstojnik Katedre za kulturni turizem in kulturno dediščino na Turistici, ki je predstavnik Univerze na Primorskem v akademski mreži UNESCO UNITWIN.

Mreža UNESCO UNITWIN:

UNESCO-v program univerzitetnih mrež UNITWIN deluje od leta 1992 z namenom povezovanja univerz, ki v okviru svojih kateder razvijajo področja s prioritetnim pomenom za UNESCO. Med njimi je tudi področje »Kultura in turistični razvoj«, katerega koordinatorstvo je UNESCO dodelil ugledni Univerzi Sorbona v Parizu.

Med bližnjimi sosedami so članice mreže UNESCO UNITWIN: Univerza v Trstu, Univerza v Salzburgu in Univerza v Zagrebu. Italija ima v UNESCO UNITWIN-u že več univerz. Univerza na Primorskem je edina slovenska univerza v UNESCOVI univerzitetni mreži.


Fotogalerija: 

slika1 slika2 slika 3 slika5
slika6 slika7 slika8 slika9
slika10 slika11 slika 4 slika12

 


Medijske objave:

– 22. 3. 2016: Turistica je članica Unesco univerzitetne mreže (Primorske novice)

unesco primorske novice

– 18. 3. 2016: Turistica postala članica Unesca (Svet 24)

Turistrica UNESCo

– 17. 3. 2016: Turistica članstvo v Unescovi univerzitetni mreži obeležila z odkritjem plošče (Radio Capris)

– 17. 3. 2016: Turistica bo članstvo v Unescovi univerzitetni mreži obeležila z odkritjem plošče (www.kr-og.sta.si)

– 17. 3. 2016: PRED TURISTICO ODKRITJE PLOŠČE: Obeležitev članstva v Unescovi univerzitetni mreži (www.regionalgoriska.si in www.regionalobala.si)

– 17. 3. 2016: Turistica bo članstvo v Unescovi univerzitetni mreži obeležila z odkritjem plošče (www.sta.si)


 

UNESCO FORUM Gačnik

Gačnik, Aleš (ur.). UNESCO forum. Koper: Založba Univerze na Primorskem, 2015


Iskanje