Vse več možnosti študijskih izmenjav z Rusko federacijo

Vse več možnosti študijskih izmenjav z Rusko federacijo

Kategorija: Splošno

Portorož, 9. 12. 2015 – Na UP FTŠ Turistici sta izr. prof. dr. Igor Jurinčič, prodekan za znanstveno-raziskovano dejavnost, ter izr. prof dr. Gordana Ivankovič, prodekanja za študijske zadeve, sprejela novega direktorja Ruskega centra znanosti in kulture g. Jurija Meteljova. Beseda je tekla o vzpostavitvi sodelovanja z univerzami Ruske federacije na področju raziskovanja, izobraževanja in posledično izmenjave tako profesorjev kot študentov. Sodelovanja si obetamo predvsem na področjih wellness ter zdraviliškega in zdravstvenega turizma, seveda pa je turizem tako široka veja dejavnosti, da ponuja ogromno možnosti izmenjave znanja.

Ruski center znanosti in kulture v Ljubljani je prostor zanimivih dogodkov s področja kulture, ki povezuje Slovenijo in Rusijo ter tako bogati sodelovanje med državama. Glavne naloge centra so razvijanje dobrih odnosov med Slovenijo in Rusijo na vseh področjih, vzpostavitev kulturnih in poslovnih vezi med obema državama, seznanjanje slovenske družbe s preteklostjo in sedanjostjo Rusije, z njeno kulturo ter njenim znanstvenim in ekonomskim potencialom. Promocija ruskega jezika, pomoč izobraževalnim, kulturnim, znanstvenim institucijam in posameznikom pri popularizaciji Rusije in ruske kulture, pomoč organizacijam sonarodnjakov, živečim v Sloveniji, ter organizacija raznih dogodkov. Ker na UP FTŠ Turistici v zadnjih letih opažamo vse več zanimanja za študij s strani ruskih študentov, se tovrstnega sodelovanja s centrom izredno veselimo.

DSCN4827 (Large)

Z leve proti desni: dr. Irina Makarova Tominec, rusistka in vodja Centra za slovenski jezik na UP, Valerija Kilpjakova,  glavna strokovnjakinja in koordinatorka programa študijskih izmenjav RCZK, dr. Gordana Ivankovič, prodekanja za študijske zadeve na UP FTŠ Turistici, g. Jurij Meteljov (direktor Rusnega centra znanosti in kulture), dr. Igor Jurinčič, prodekan za znanstveno-raziskovalno dejavnost na UP FTŠ Turistici, g. Irina Meteljova, soproga g. Jurija Meteljova.


Starejše novice (2015) dobite na spodnji povezavi:

http://www.turistica.si/blog/2015


Iskanje