POSLOVNE VIHARNICE ZA TRAJNOSTNI TURIZEM

Na portoroški Fakulteti za turistične študije – Turistici uvajamo nov program sodelovanja z gospodarstvom, Poslovne viharnice Turistice. Gre za sodobno zasnovan program usposabljanj za zaposlene v turističnem gospodarstvu, skozi katerega združujemo aktualna teoretična in strokovna spoznanja o poslovnih procesih za trajnostni razvoj turizma. Posebnost programa je strokovno vodeno viharjenje skupne razprave raziskovalcev in gospodarstvenikov (po metodi »Research retreat« iz The UQ Business School, Brisbane), s ciljem izboljšanja obstoječih in razvijanja novih, tudi inovativnih poslovnih modelov v turizmu.

S kom in kako poslovno viharimo?

Poslovne viharnice Turistice oblikujemo v partnerstvu z zasebnim in javnim sektorjem s področja turizma. Sestavljene so iz dveh delov:

  1. del je namenjen opredelitvi poslovnega izziva in predstavitvi obstoječih znanj o specifični temi, ki jo delavnica naslavlja,
  2. del je namenjen strokovno vodenemu viharjenju mnenj in predlogov, ki vodi k praktičnim poslovnim nasvetom.

Časovni okvir Viharnice se prilagaja temi oziroma poslovnemu izzivu, pri čemer delavnice trajajo minimalno 140 minut. Ključno za uspešen izid delavnice je, da udeleženci k razpravi o problemu pristopijo aktivno. To pomeni, da v drugem delu delavnice predstavijo konkretne probleme, izzive in svoje izkušnje z dosedanjim reševanjem problema. Izvajalec delavnice (‘viharnik’) skupaj z udeleženci išče rešitve za izpostavljeni problem, ki jih na koncu povzame v obliki praktičnih nasvetov oz. izpopolnjenega poslovnega modela.

Delavnice vodimo mednarodno izkušeni strokovnjaki s portoroške Turistice skupaj z raziskovalnimi kolegi iz tujine. Med partnerskimi institucijami so tako Univerza v San Diegu, ZDA (SDSU Business School), Univerza v Queenslandu, Avstralija (The UQ Business School), Univerza v Luganu, Švica (Institute of Communication Technologies) in druge.

Vabilo

Podjetnike, managerje in raziskovalce s področja turizma vabimo, da predlagajo teme, poslovne izzive in probleme, ki bi jih želeli reševati v Poslovni viharnici Turistice. Mi bomo poiskali ustreznega strokovnjaka v svoji mednarodni mreži in z njim organizirali delavnico. Vaše predloge za teme, poslovne izzive in probleme lahko sporočite na elektronski naslov: mariana.rodela@fts.upr.si. 

Viharimo skupaj za uspešnejši turizem!

PV team Turistice


Iskanje