Pred prihodom na VŠHT oktobra 1998 sem pomagal računskim centrom Digitron Buje, Iskra-Sitemi Ljubljana, Finncantieri Italia, Insiel Trst, Mestna občina Koper-Capodistria in drugim manjšim pri izdelavi bolj ali manj zahtevnih programskih orodij, najpogosteje za zelo velike uradniško-bančne računalnike. Eden izmed gor naštetih računskih centrov je stregel približno 130 tisoč uporabnikom.

Ob prihodu na Visoko šolo za hotelirstvo in turizem v Vili Mariji oktobra 1998 mi je takratni dekan zaupal poučevanje osnov informatike. Odtlej poskušam mladim generacijam prenesti del znanja in izkušenj uporabe računalnikov ob vsakodnevnem poslovanju v s turizmom povezane poslovne subjekte. Iz zgodovine Turistice pomnim nekatere izjemne dogodke, ki so mi ostali v prijetnem spominu: predavanje predsednika Gospodarske zbornice našim študentom, predavanje o BitCoin, in druge. Bilo mi je v čast, da sem bil kot član prvega Senata UP vmešan v ustanavljanje prve Univerze na Primorskem, katere članica je postala tudi Fakulteta za turistične študije, nekdanja Turistica.

Danes večino časa posvetim sledenju novostim za pripravo pedagoške dejavnosti. Občasno urejam in popravljam še neobjavljene članke za nekatere tuje izdajatelje in sledenje raziskavam o uporabi sodobne informacijske tehnologije v in ob turistični dejavnosti. Zdi se, da bodo v bodočnosti vsi uporabniki imeli enega ali več mobilnih naprav, ki bodo povezani večino delovnega dne na Svetovni splet, z izjemo velikih zaprtih in izoliranih poslovnih sistemov.

Od 1982 sem član združenja Association for Computing Machinery iz ZDA. Nekaj let sem bil tudi član združenja za uporabo informatike v turizmu IFITT.