Sodelovanje z okoljem

Turistica redno organizira dogodke in prireditve, z namenom odpiranja fakultete za širšo in strokovno javnost lokalnega okolja.

Aktualno:

– Razstava: Voda, od mita do arhitekture.

 

FuTuristica – omizje o prihodnosti turizma

Na UP FTŠ Turistici redno organiziramo omizje o prihodnosti turizma “FuTuristica” in z izbranimi aktualnimi temami in strokovnimi govorci s področja turizma in s turizmom povezanih dejavnosti privabljamo poslušalce in razpravljalce ter predstavnike medijev. FuTuristice  redno izvajamo od leta 2009, pri čemer utrjujemo prepoznavnost in ugled fakultete tudi v regijskem in nacionalnem merilu. Osnovno sporočilo FuTuristic je sprotno osvetljevanje aktualnih tem s področja turizma ter razmišljanje o prihodnosti in inovativnosti slovenskega turizma.

IRM_5719 (Large)

Arhiv FuTuristic tukaj.

Prva galerija popotniške fotografije v Sloveniji

avanturistica (2)

V Galeriji AvanTuristica ponujamo drzne foto-avanture skozi oči popotniških fotografskih velemojstrov in kreativnih amaterjev.

Z ustanovitvijo galerije popotniške fotografije AvanTuristice smo omogočili kreativno-umetniško izražanje turistične problematike na fakulteti. Skozi to dejavnost Turistica sodeluje z Društvom popotnih fotografov Slovenije ter spodbuja kreativno razmišljanje in vizualno izražanje študentov. Galerija AvanTuristica deluje od leta 2010, občasno pa gosti tudi druge aktualne razstave s področja turizma. Vzporedno tudi AvanTuristica deluje s ciljem utrjevanja prepoznavnosti in ugleda fakultete in univerze v lokalnem in širšem okolju.

avanturistica 019

Turizma si enostavno ne moremo predstavljati brez fotoaparata. In Turistice si ne moremo predstavljati brez Galerije AvanTuristice.