Sodelovanje z okoljem

Turistica redno organizira dogodke in prireditve, z namenom odpiranja fakultete za širšo in strokovno javnost lokalnega okolja.

Aktualno:

– Otvoritev razstave Društva popotnih fotografov Slovenije “Ograje sveta”:

v ponedeljek, 14. marca 2016, ob 14.00 v avli Turistice.
Razstava bo na ogled do konca maja 2016. 

Iztok Bončina (2) (Large)

– Omizje KulTuristica: Izzivi in priložnosti lokalnega turističnega vodenja:

v četrtek, 31. marec 2016, ob 17.00 uri v predavalnici 201.
Vabilo. Sporočilo za javnost.

FuTuristica – omizje o prihodnosti turizma

Na UP FTŠ Turistici redno organiziramo omizje o prihodnosti turizma “FuTuristica” in z izbranimi aktualnimi temami in strokovnimi govorci s področja turizma in s turizmom povezanih dejavnosti privabljamo poslušalce in razpravljalce ter predstavnike medijev. FuTuristice  redno izvajamo od leta 2009, pri čemer utrjujemo prepoznavnost in ugled fakultete tudi v regijskem in nacionalnem merilu. Osnovno sporočilo FuTuristic je sprotno osvetljevanje aktualnih tem s področja turizma ter razmišljanje o prihodnosti in inovativnosti slovenskega turizma.

IRM_5719 (Large)

Arhiv FuTuristic tukaj.

Prva galerija popotniške fotografije v Sloveniji

avanturistica (2)

V Galeriji AvanTuristica ponujamo drzne foto-avanture skozi oči popotniških fotografskih velemojstrov in kreativnih amaterjev.

Z ustanovitvijo galerije popotniške fotografije AvanTuristice smo omogočili kreativno-umetniško izražanje turistične problematike na fakulteti. Skozi to dejavnost Turistica sodeluje z Društvom popotnih fotografov Slovenije ter spodbuja kreativno razmišljanje in vizualno izražanje študentov. Galerija AvanTuristica deluje od leta 2010, občasno pa gosti tudi druge aktualne razstave s področja turizma. Vzporedno tudi AvanTuristica deluje s ciljem utrjevanja prepoznavnosti in ugleda fakultete in univerze v lokalnem in širšem okolju.

avanturistica 019

Turizma si enostavno ne moremo predstavljati brez fotoaparata. In Turistice si ne moremo predstavljati brez Galerije AvanTuristice.