Galerija AvanTuristica: Odstrta dediščina Slovenije

Galerija AvanTuristica: Odstrta dediščina Slovenije

Kategorija: Dogajanje Kultura

Katedra za kulturni turizem UP FTŠ Turistice ter
Društvo popotnih fotografov in fotoreporterjev

ob evropskem letu kulturne dediščine
vabita na odprtje fotografske razstave

Odstrta dediščina Slovenije

v sredo, 17. januarja 2018, ob 13.00

v Galeriji Avanturistica na UP FTŠ Turistici, Obala 11a, 6320 Portorož.

Razstava bo odprta v januarju in februarju 2018.

Razstavljavci: Aleksandra Jereb, Arne Hodalič, Boštjan Zajc, Gal Kušar, Iztok Bončina, Katja Bidovec, Kristina Brumat, Mankica Kranjec, Marjan Gresl, Martina Budal,  Nataša Hostnik, Tomaž Velechovsky, Tone Štamcar.

 


Društvo popotnih fotografov in fotoreporterjev je bilo ustanovljeno decembra leta 2003. Trenutno šteje preko 300 članov. Zasnovano je bilo z željo, da bi fotografije slovenskih popotnikov, ki  vsako leto nastajajo v mnogih svetovnih velemestih, puščavah, gorah, deževnih pragozdovih, savanah in na obalah oceanov dvignili na višji, bolj kakovosten nivo. Velik pomen pripisujejo izobraževanju fotografov v obliki predavanj, fotografskih delavnic ali delu na terenu. Številni člani društva tudi aktivno sodelujejo z raznimi domačimi in tujimi časopisi in revijami. Kot fotoreporterji beležijo lepe, privlačne in barvite pa tudi črno bele, žalostne in tragične trenutke sodobnega sveta.

Na društvenih srečanjih izmenjujejo ideje tako fotografi začetniki, ki so šele pred kratkim spoznali čarobno moč svetlobnega zapisa kot profesionalni mojstri, ki jim fotografija daje vsakdanji kruh. V zadnjih letih so priredili že kar nekaj društvenih razstav z različno tematiko.
Marsikateri član je tudi sodeloval in bil nagrajen na prestižnih fotografskih razstavah ali natečajih.

Kontakt: predsednik društva – Iztok Bončina (Iztok.Boncina@guest.arnes.si)

 


Iskanje