Voda, od mita do arhitekture 

Voda, od mita do arhitekture 

Kategorija: Dogajanje Kultura Zanimivo

V okviru KulTuristice in letošnjih Dni evropske kulturne dediščine smo na Turistici odprli fotografsko razstavo: Voda, od mita do arhitekture. Razstava, ki jo je organizirala Katedra za kulturni turizem UP FTŠ Turistice v sodelovanju z dodiplomskimi študenti smeri Kulturni turizem ter tujimi študenti istega programa in študenti na izmenjavi Erasmus+, bo odprta do 27. 10. 2017, zato ste vabljeni, da si jo ogledate v obratovalnem času fakultete. Utrinke z odprtja razstave si lahko ogledate v galeriji spodaj.

Kulturistica je tokrat segala vse do Ljubljane, kjer so podiplomski študenti v sredo, 26. 9. 2017, v prostorih Turistice (Študentski kampus Ljubljana) predstavili rezultate projektnega dela na lokaciji Mesarskega mostu v Ljubljani: Urbani fragmenti in ritemanaliza. Projektno delo je vsebinsko vezano na urbani turizem, kulturni turizem in kulturno dediščino. Konceptualno izhaja iz idej Walterja Benjamina o urbanih fragmentih in koncepta ritemanalize Henrija Lefebvreja. V študentskem kampusu bodo besedila, fotografije in posnetki opazovanja interakcij na mostu razstavljena do 27. 10. 2017. Vabljeni!

V petek, 29. 9. 2017, pa so podiplomski študenti in dijakinje Gimnazije Poljane izvedli turistični performans, ki izhaja iz zgoraj omenjenega dela Urbani fragmenti in ritemanaliza.

 

 

Galerija: Odprtje razstave v Portorožu

Galerija: Performans v Ljubljani


Iskanje