Seminar: Uvajanje ekoloških živil v gostinske in turistične obrate

Seminar: Uvajanje ekoloških živil v gostinske in turistične obrate

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije-Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica, v sodelovanju s Fakulteto za turistične študije – Turistico in Centrom za gastronomijo in kulturo vina Univerze na Primorskem,

VABI NA SEMINAR

“UVAJANJE LOKALNIH EKOLOŠKIH ŽIVIL V GOSTINSKE IN TURISTIČNE OBRATE”

Četrtek, 28. 09. 2017 ob 10 h v prostorih UP Fakultete za turistične študije – Turistice, Obala 11a, Portorož (drugo nadstropje, predavalnica 201)

Namen dogodka je spodbuditi kratke “zelene” verige prodaje za lokalna ekološka živila v gostinskem in turističnem sektorju ter na ta način prispevati k razvoju trajnostne samooskrbe v Slovenski Istri.

Na dogodek ste vabljeni zlasti predstavniki iz gostinskega in turističnega sektorja (hoteli in druge turistične nastanitve) ter lokalnih turističnih organizacij.

Program:

  • Vizija razvoja blagovne znamke in destinacije »Slovenske Istre«, Andrej Medved, predsednik Lokalno akcijske skupine (LAS) Istra
  • Sredozemska Slovenija kot evropska gastronomska regija ter primeri dobrih praks iz EU, dr. Aleš Gačnik, UP FTŠ – Turistica / Center za gastronomijo in kulturo vina UP
  • Ekološka pridelava v Slovenski Istri s poudarkom na zelenjavi,  sadju, oljčnem olju  in vinu, Irena Vrhovnik, Jana Bolčič, Majda Brdnik, Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica
  • Trendi na trgu ekoloških živil in predstavitev blagovne znamke “Zemlja in morje”, ki združuje istrske ekološke proizvajalce, Dane Podmenik, predsednik zadruge
  • Kako pospešiti uvajanje lokalnih ekoloških živil v gostinske in turistične obrate (skupinska debata)?
  • Mreženje in druženje ob pogostitvi z lokalnimi ekološkimi živili

Prosimo, da svojo prisotnost potrdite do 26.9. na e-naslov: eko.zepi@gmail.com


Iskanje