PRIMORSKA – EVROPSKA GASTRONOMSKA REGIJA!?

PRIMORSKA – EVROPSKA GASTRONOMSKA REGIJA!?

Kategorija: Splošno

KulTuristica – omizja in posveti o izzivih in priložnostih kulturnega turizma

PRIMORSKA – EVROPSKA GASTRONOMSKA REGIJA!?

GASTRONOMSKI VODNIK PO SREDOZEMSKI SLOVENIJI KOT PLATFORMA ZA RAZVOJ GASTRONOMSKEGA TURIZMA IN MEDNARODNE PREPOZNAVNOSTI DESTINACIJE

 torek, 6. junija 2017, ob 17.00 uri

Predavalnica 201, Fakulteta za turistične študije Turistica UP, Obala 11a, Portorož

Vljudno vas vabimo na poseben dogodek, na katerem bomo spregovorili o »moči krožnikov in kozarcev« pri razvoju ter mednarodni promociji destinacij. Pred nami je priložnost za nominacijo Primorske / sredozemske Slovenije kot evropske gastronomske regije. Jo bomo znali izkoristiti!? Po posvetu bomo nazdravili zaključku semestralnih predavanj ter uspešnemu izpitnemu obdobju, ki je pred nami!

»Gastronomska Primorska je raznorodna, ob morju docela sredozemska, na Bovškem domala povsem alpska, na Notranjskem kontinentalna na drugačen način. A vendarle jo prevevata sredozemski duh in melos, ki se odsevata tudi v kulinarični podobi.  V gastronomskem vodniku Okusi Primorske (2017) je najširši javnosti na kvalificiran in zaupanja vreden način predstavljeno najboljše in najbolj tipično iz gastronomske krajine sredozemske Slovenije s priporočili za obisk. Gastronomski vodnik Okusi Primorske zajema 40 gostiln in restavracij, 20 vinarjev, 10 oljkarjev, 8 vinotek.« Nekateri med njimi bodo z nami!

UVODNI PREDAVANJI

  • doc. dr. Aleš Gačnik, Sredozemska Slovenija kot evropska gastronomska regija / Gastronomski vodniki kot strateška razvojna platforma za razvoj gastronomskega turizma
  • Sašo Dravinec, Zgodovina, sedanjost in prihodnost gastronomskih vodnikov pri nas in po svetu

GOSTJE OMIZJA

  • vinar Matej Zaro (Vina Zaro 1348 & Manzioli Wine Bar)
  • chef Tomaž Bevčič (Restavracija Rizibizi)
  • oljkar Peter Pelicon (Oljčno olje Jenko)
  • novinar in urednik Sašo Dravinec (Primorske Novice)

Moderator prireditve bo doc. dr. Aleš Gačnik, vodja Centra za gastronomijo in kulturo vina Univerze na Primorskem ter predavatelj na UP FTŠ Turistica, v organizaciji Katedre za kulturni turizem.

 

Po prireditvi bo možno po promocijski ceni kupiti Gastronomski vodnik po sredozemski Sloveniji – Okusi Primorske. Po dogodku bomo ob prigrizkih iz restavracije Rizibizi ter oljčnih oljih Jenko nazdravili z izbranimi vini iz vinske kleti Zaro 1348. After party: Turisticaffe

 

VABILO


Iskanje