Prireditev Čarobne točke Pirana

Prireditev Čarobne točke Pirana

Kategorija: Dogajanje Kultura

Na vajah pri predmetu Komunikologija v turizmu, program Kulturni turizem, skupaj s študenti 1. letnika ustvarjamo in sodelujemo z našim okoljem, dr. Romano Kačič – Zavod ABAKKUM Zavod za krajino, kulturo in umetnost Piran. Rezultat je posebna prireditev, Čarobne točke Pirana, ki si prizadeva prikazati sicer vsem znan prostor – prostor ob piranski Punti – v drugačni perspektivi, ga poudariti na drugačen način.

Vabimo vas na piransko Punto, v torek, 13. 12. 2016, točno ob 17.00 uri na doživetje dvanajstih čarobnih točk.

December je namreč mesec, ko radi prižgemo luči. Včasih morda niti ne pomislimo, zakaj jih prižgemo. Pa vendar v izročilu naših prednikov najdemo veliko prigod, zakaj je december mesec čarobnih luči in dogajanja. Takšen je tudi 13. december, ko goduje Lucija, dan, ki je v julijanskem koledarju označeval prelomnico – najkrajši dan se je prevesil v novo obdobje in se začel daljšati. Zato je 13. december dan, ko vas vabimo v čarobni Piran, saj bomo njegovo že pregovorno čarobnost oplemenitili z izbranimi čarobnimi točkami. S točkami, ki bodo ne le poudarile, ampak tudi povezale čarobnost v edinstven preplet luči, zvokov in dišav na skrajni točki Pirana – na Punti.

Vabljeni torej na drugačno doživetje decembra! Naša zgodba traja do 18.30. Veseli bomo, če jo boste delili s prijatelji.

dr. Marijana Sikošek in dr. Aleksandra Brezovec s študenti 1. letnika UN KT


Iskanje