Delavnica: Raziskovanje vesoljskega in astro turizma

Delavnica: Raziskovanje vesoljskega in astro turizma

Kategorija: Zanimivo Znanost

V okviru prireditve »Znanost za življenje« bo UP FTŠ Turistica v sodelovanju z Iztokom Bončino izvedla delavnico Raziskovanje vesoljskega in astro turizma, ki so bo odvijala dne 30.9.2016 od 19:00 do 22:00 ure v Tavreni v Kopru.

Nekaj informacij o delavnici:

Vse več ljudi opaža moteče svetlobno onesnaženje v mestih, kjer se z zvezdami pokritega nočnega neba ne da več opaziti. Zato se jih vse več odloča za obisk od mest oddaljenih krajev, kjer lahko opazujejo Rimsko cesto, planete, meteorje. Astro turizem postaja v zadnjih letih pomembna tržna niša mnogih dežel, ki se ponašajo z neokrnjenim pogledom v vesolje, naraščata pa tudi ponudba in povpraševanje po čisto pravem vesoljskem turizmu.

Raziskovalec-demonstrator bo predstavil pogled na vesolje: od najbolj atraktivnih posebnosti nočnega neba, znanih zvezd in ozvezdij, planetov, do meglic, zvezdnih kopic ali galaksij.  Opozoril bo na pomembna znanstvena odkritja s področja astronomije. Predstavil pa bo tudi komunikacijsko metodo pripovedništva v turizmu, torej kako oblikujemo in pripovedujemo zgodbe ali starodavne mite, povezane z ozvezdji in vesoljem.

Med 21:30 in 22:00 uro bo v primeru lepega vremena možno opazovanje nebesnih teles s teleskopom.

Več informacij o pripreditvi najdete tukaj.

Vljudno vabljeni!


Iskanje