Inavguracija novega dekana na Turistici

Inavguracija novega dekana na Turistici

Portorož, 25. maj 2016 – Rektor Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragan Marušič, je na podlagi predloga članov senata Fakultete za turistične študije – Turistice Univerze na Primorskem (UP FTŠ – Turistica) imenoval izr. prof. dr. Janeza Mekinca za dekana te fakultete za mandatno obdobje 2016 – 2020. Štiriletni mandat bo imenovani dekan nastopil 1. junija 2016.

IMGL0825 DSC_0146 (Large) IMGL0814 (Large) IMG_8061 (Large)

Senat  Fakultete za turistične študije – Turistice Univerze na Primorskem je na svoji 33. redni seji 21. aprila 2016 za dekana izvolil izr. prof. dr. Janeza Mekinca in rektorju prof. dr. Draganu Marušiču predlagal njegovo imenovanje. Do konca decembra 2015 je fakulteto vodil dekan prof. dr. Anton Gosar, v vmesnem času pa vršilka dolžnosti dekanje izr. prof. dr. Aleksandra Brezovec, ki je ustanovo vodila že v mandatnem obdobju od 2008 – 2011.

V sklopu svečane podelitve diplom fakultete je zato v sredo,  25. maja 2016, v Portorožu potekala tudi slavnostna inavguracija novega dekana. Dekanske časti in dolžnosti je prevzel od prof. dr. Antona Gosarja.

Izr. prof. dr. Janez Mekinc se je v svojem nagovoru zahvalil zaposlenim za zaupanje in izrazil zadovoljstvo za ponujeno priložnost. Pri tem je poudaril: »Nadaljnjo uspešnost in učinkovitost fakultete bomo gradili na sinergijah, odgovornem delu in dobrih medsebojnih odnosih. Ti temeljijo na vključevanju, zaupanju, optimizmu, transparentnosti in medsebojni toleranci, torej na enakih vrednotah, ki so postavljene na piedestal sodobnega turizma. Uspešnost turistične fakultete lahko gradimo zgolj z zadovoljnimi ljudmi, zaposlenimi in študenti, tako kot lahko gradimo uspešen turizem zgolj z zadovoljnimi zaposlenimi in gosti.«

Kratka predstavitev izr. prof. dr. Janeza Mekinca

Dr. Janez Mekinc je izredni profesor za področje poslovno organizacijskih znanosti v turizmu na Fakulteti za turistične študije Portorož – Turistici Univerze na Primorskem. Je predstojnik Katedre za management in podjetništvo. Njegovo primarno raziskovalno področje je varnost v turizmu (znanstveni ekspert European forum for urban security (Efus) za področje varnosti in turizma), ukvarja pa se tudi z raziskovanjem organizacijskega vedenja s posebnim poudarkom na organizacijskih vrednotah, kulturi in poslovni etiki.

 

pdfGovor prof. dr. Anton Gosarja ob predaji poslov

 


Vabilo

Na Fakulteti za turistične študije Univerze na Primorskem bo v sredo, 25. 5. 2016, ob 15.00 uri v sklopu svečane podelitve diplom potekala tudi slavnostna inavguracija novega dekana, izr. prof. dr. Janeza Mekinca.

Dr. Janez Mekinc je izredni profesor za področje organizacije in managementa v turizmu na Fakulteti za turistične študije – Turistici. Je predstojnik Katedre za management in podjetništvo. Je znanstveni ekspert foruma »European forum for urban security (Efus)« za področje varnosti in turizma.

Dekanske časti in dolžnosti mu bo predal prejšnji dekan prof. dr. Anton Gosar, doktor geografskih znanosti in redni profesor ter raziskovalec (znanstveni svetnik) na Univerzi na Primorskem.

mekinc

izr. prof. dr. Janez Mekinc


Iskanje