UP FTŠ Turistici priznanje GZS ob 20. obletnici

UP FTŠ Turistici priznanje GZS ob 20. obletnici

Kategorija: Gospodarstvo Zanimivo

Nova Gorica, 14. 10. 2015 – Na zaključni slovesnosti nedavno končanega 62. Gostinsko turističnega zbora Slovenije je Turistično gostinska zbornica pri GZS podelila priznanja za kakovost in uspešnost.

UP Fakulteta za turistične študije Turistica je ob svoji 20. obletnici delovanja prejela priznanje za doprinos k ugledu turistične dejavnosti doma in v tujini. Priznanje je dekanu prof. dr. Antonu Gosarju izročil Andrej Prebil, predsednik Turistično gostinske zbornice.
»Portoroška Turistica je naša najstarejša visokošolska izobraževalna ustanova, ki izobražuje za turistične poklice. Šola seje hitro razširila in začela izvajati svoje izredne študijske programe tudi v  Radencih,  Ljubljani in Novi Gorici ter se danes lahko pohvali z že preko  2000 diplomanti. Prej visoka  šola je leta 2007 dobila status fakultete. Turistica ima bogato mednarodno dejavnost, omogoča študijsko izmenjavo in delovno prakso v tujini, njeni sodelavci so  uveljavljeni v mednarodnem znanstvenem prostoru«, je obrazložila Majda Dekleva, direktorica Turistično gostinske zbornice Slovenije.
Več informacij na spletni strani GZS.
Foto: GZS 

Iskanje